از جمله شیرینی های معروف و پرطرفدار اصفهان می توان به گز لقمه، سوهان عسلی و پولکی اشاره کرد. این شیرینی ها، عضو ثابت جشنهای عروسی و مهمانی های پر جمعیت در شهر اصفهان می باشند. در مهمانیهای خانوادگی، اگر با گز لقمه اصفهان ای که خودتان در منزل تهیه کرده اید، پذیرایی را آغاز کنید، خاطره ای خوش و پذیرایی بینظیری را رقم خواهید زد. شاید در ابتدا تصور اینکه در منزل گز لقمه اصفهان تهیه کنید، کاری دور از ذهن و دشوار باشد؛ اما با استفاده از مواد اولیه مرغوب و درجه یک مثل سفیده تخم مرغ، گلاب، مغز پسته، آب و بادکا و همچنین رعایت کامل تمام مراحل پخت، یک شیرینی خوشمزه و بینظیر، تهیه خواهید کرد. در ادامه شما را با طرز تهیه گز لقمه ای در خانه آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم برای طرز تهیه گز لقمه ای در خانه
- آب : یک پیمانه
- شکر : ۲۵۰ گرم
- سفیده تخم مرغ : ۵ عدد
- بادکا : ۳۰۰ گرم
- گلاب : یک قاشق سوپخوری
- مغز پسته : ۱۵۰ گرم
نکات مهم برای تهیه گز لقمه ای در خانه
- قابلمه ای که از آن برای تهیه گز اصفهان لقمه ای در خانه استفاده می کنید، باید بدون لبه، گرد و گود باشد تا بتوانید مواد درون آن را به خوبی هم بزنید.
- شعله گاز باید بسیار کم و در پایین ترین حد خود باشد.
- حتما از شعله پخش کن استفاده کنید؛ این کار برای جلوگیری از رسیدن حرارت مستقیم به قابلمه و ته گرفتن مواد می باشد.
- اگر می خواهید با استفاده از قالب، به گز فرم دهید، حتما درون قالب آرد بریزید تا مانع از چسبیدن گز به آن شوید.
- مغز های به کار برده شده در گز، باید به صورت خام استفاده شود؛ زیرا مزه گز بهتر و خوشمزه تر می شود.
- اگر قصد استفاده از شاهدانه در گز داشتید، بهتر است آن را بو داده سپس استفاده نمایید.
- در تهیه گز آردی در منزل، حتما در ظرفی که می خواهید گز را در آن قرار دهید از آرد سفید استفاده کنید و لابه لای گز ها آرد بپاشید.
- نوع مغز موجود در گز، بستگی به سلیقه شما دارد. در صورتی که تمایلی به استفاده از مغزیجات ندارید، میتوانید گز بدون مغز تهیه کنید.
- اصطلاح نخ دادن در زمان تهیه شهد به معنی کش دار شدن نخ بین دو انگشت می باشد.