از جمله شیرینی های معروف و پرطرفدار اصفهان می توان به گز لقمه، سوهان عسلی و پولکی اشاره کرد. این شیرینی ها، عضو ثابت جشنهای عروسی و مهمانی های پر جمعیت در شهر اصفهان می باشند. در مهمانیهای خانوادگی، اگر با گز لقمه ای که خودتان در منزل تهیه کرده اید، پذیرایی را آغاز کنید، خاطره ای خوش و پذیرایی بینظیری را رقم خواهید زد. شاید در ابتدا تصور اینکه در منزل گز لقمه تهیه کنید، کاری دور از ذهن و دشوار باشد؛ اما با استفاده از مواد اولیه مرغوب و درجه یک مثل سفیده تخم مرغ، گلاب، مغز پسته، آب و بادکا و همچنین رعایت کامل تمام مراحل پخت، یک شیرینی خوشمزه و بینظیر، تهیه خواهید کرد. در ادامه شما را با طرز تهیه گز لقمه ای در خانه آشنا خواهیم کرد.
برای تهیه گز لقمه ای در خانه، در ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه مسی ریخته و هم میزنیم تا شکر در آب حل شود. سپس قابلمه را روی شعله کم قرار داده و مخلوط آب و شکر را هم میزنیم تا آب داغ شود. در این مرحله باید مواظب باشیم که آب، فقط داغ شود ولی به نقطه جوش نرسد. بعد از اینکه شکر کاملا در آب حل شد، گلوکز را به آن اضافه کنید. برای هم زدن بهتر است از یک قاشق چوبی استفاده کنید. اینکار را تا زمانی که شهد کش دار شود واصطلاحا نخ بدهد ادامه میدهیم.
سفیده های تخم مرغ را در ظرفی دیگر، خوب هم میزنیم. وقتی سفیده های تخم مرغ سفت شد و پف کرد و حجم آن دوبرابر شد، ظرف را وارونه می کنیم، اگر سفیده تخم مرغ از ظرف بیرون نریخت، گلاب را به آن اضافه خواهیم کرد.
در این مرحله از تهیه گز لقمه ای در خانه، حواستان باشد شهد، به نقطه جوش نرسد. بعد از اینکه شهد کاملا سفت شد و به قوام مورد نظر رسید، مقداری از آن را داخل سفیده تخم مرغ بریزید و هم بزنید؛ اینکار در زمان تهیه گز لقمه ای در خانه برای این است که دمای سفیده تخم مرغ و شهد، یکسان شود. سپس همه سفیده تخم را داخل قابلمه ای که شهد را در آن آماده کرده اید بریزید. این مرحله خیلی حساس و مهم است؛ با استفاده از همزن برقی، با دور تند، به مدت 15 دقیقه، مخلوط مورد نظر را خوب هم بزنید، سپس با استفاده از قاشق چوبی، مواد را زیرو رو کرده تا ته نگیرد. حدود 2 ساعت زمان لازم است تا گز آماده شود. به همین منظور، یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار داده و حرارت آن را کم کنید. انقدر مواد را هم بزنید تا مواد سفت شده و زمانی که با قاشق از آن برمیدارید نریزد. در این مرحله، شعله را خاموش کرده و مغزیجات مورد نظر را به آن اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید تا مغز، به طور یکسان در همه جای گز پخش شود.
پس از آن برای تهیه گز لقمه ای در خانه، اجازه دهید تا گز ولرم شود. با استفاده از قالب به گز فرم و شکل دلخواه خود را بدهید. بعد از اینکه گز خنک شد، آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و از مهمانانتان پذیرایی شیک و خاطره انگیزی داشته باشید.
در این مطلب طرز تهیه گز لقمه ای در خانه را به صورت کامل به شما یاد دادیم؛ اما شما می توانید به راحتی از بهترین فروشگاه در اصفهان برای خرید گز اقدام کنید. گز اصفهان بهترین و با کیفیت ترین انواع گز را در فروشگاه به صورت حضوری و آنلاین عرضه می کند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ما تماس بگیرید. از محصولات عرضه شده توسط این برند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
گز آردی
سوهان عسلی
گز سوهان عسلی
انواع پولکی