سبد خرید 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

سبد خرید 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

گز با عطر گل محمدی

گز با عطر گل محمدی

همانطور که میدانید، گلاب یکی از پرطرفدارترین عطرهایی است که در کشور ما از آن استفاده می شود. به دلیل خواص درمانی و عطر بسیار دل انگیزی که گلاب  دارد، جایگاه ویژه ای در زندگی روزمره ی ما ایرانیان دارد. گز با عطر گل محمدی یکی از محبوب ترین شیرینی های اصیل ایرانی است. در ادامه بیشتر در مورد این محصول صحبت خواهیم کرد.

گلاب و خواص بی نظیر آن

گلاب، عصاره ی گلی به نام  گل محمدی است، که نام اصلی آن گل سرخ است. با توجه به عطر بسیار خوب و روح نواز این گل، منتسب به پیامبر اسلام است و به آن گل محمدی می گویند.

این گل در مناطقی همچون کاشان، مشهد، فارس، کرمان و برخی نقاط دیگر ایران کاشت و برداشت میشود. خاستگاه اصلی این گل در شهر کاشان و شهرستان قمصر است.

قمصر کاشان، در بین دره ای زیبا و سرسبز، واقع شده و دارای آب و هوایی سردسیری است که مناسب برای پرورش این گیاه است. گل محمدی، در فصل بهار، از اردیبهشت تا خرداد، در این منطقه برداشت میشود.

شغل اکثر مردم این منطقه، گلاب گیری و تولید عرقیجات از گیاهان بومی منطقه میباشد. نزدیک به 80 درصد از درامد سالیانه مردم این منطقه، از تولید گلاب و عرقیجات است. سالیانه تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی، برای دیدن گلاب گیری، به این منطقه، سفر می کنند. این رویداد، باعث رونق بخشیدن به زندگی و افزایش درآمد ساکنین این شهر سده است که کمک زیادی در رفع محرومیت و بالا بردن توان اقتصادی منطقه داشته است.

خواص بی نظیر گز با عطر گل محمدی

گلاب قمصر کاشان، خواص درمانی و خوراکی فراوانی دارد و دارای کیفیت، عطر و بوی بسیار دل انگیزی می باشد.

از جمله کاربردهای گلاب کاشان، استفاده به منظور شستشوی خانه کعبه است. این کار هر ساله دوبار، در ماههای شعبان و ذی الحجه، با حضور مقامات کشور عربستان طی مراسمی خاص انجام می پذیرد.

گلاب، خواص معجزه آسای زیادی دارد. مهمترین این خواص عبارت است از:

  • درمان و رفع افسردگی
  • بهبود خشکی و التهاب پوست
  • ضدعفونی کننده پوست
  • بهبود عفونت های باکتریایی
  • آرام بخش روح
  • کمک به رفع بی خوابی

با توجه به آنچه گفته شد، مصرف گز با عطر گل محمدی می‌تواند در بهبود سلامت شما تاثیر زیادی داشته باشد.

نحوه کاشت گل محمدی

  • تکثیر این گیاه با استفاده از قلمه های سرشاخه صورت می‌گیرد.
  • درفصل پاییز، کاشت قلمه ها آغاز شده و پس از دوسال، ارتفاع گیاه به دو متر خواهد رسید.
  • هر سال، قبل از بهار و در اسفند ماه، گیاه هرس می شود.
  • در ابتدای فصل بهار، اطراف بوته های گیاه، از هر نوع علف هرز و گیاهان مضر، پاک خواهد شد.
  • در ماه های اردیبهشت و خرداد، فصل گل دهی و برداشت آغاز خواهد شد.
  • بهترین زمان برای برداشت گل محمدی، اول صبح قبل از طلوع خورشید است. زیرا عطر و بوی گل در این ساعات بیشتر و بهتر خواهد بود و هرچه به ظهر نزدیک تر شود، کیفیت عطر و بوی گل، کمتر خواهد شد.
  • گل ها با دست و بدون استفاده از هر نوع ابزار صنعتی، برداشت می شود.

شیوه تولید گز با عطر گل محمدی

در تولید گز با عطر گل محمدی پس از چیده شدن گل ها و ارسال به کارگاه های گلاب گیری، گل ها را در ظروف مسی بزرگ ریخته و درب آنها را محکم می بندند. درب این ظروف مانند زودپز عمل کرده و  اجازه خروج هوا به بیرون را نمیدهد. به همین منظور با تعبیه لوله هایی بر روی درب دیگ، بخار از آن خارج شده و پس از آنکه در معرض هوای سرد قرار گرفت، تبدیل به مایع میشود. لایه ی اولی، عطر یا اسانس و لایه زیری که همان گلاب است به دست می آید.

گلاب در چندین مرحله امکان تقطیر شدن دارد که کیفیت و قیمت هر کدام از آنها، متفاوت می باشد.

گلاب و عطر حاصله از آن، به اکثر کشورهای دنیا از جمله آلمان، فرانسه،عربستان و اکثر کشورهای عربی و حوزه ی خلیج فارس، صادر می شود.‌

کشورهایی مثل فرانسه و کشورهای اروپایی، از اسانس گل محمدی، در تهیه و تولید انواع عطرها و ادکلن های معروف، به دلیل کیفیت بالای آن، استفاده فراوانی می کنند.

نقش  گلاب در گز با عطر گل محمدی

یکی از مهمترین مواد در ساخت گز، گلاب است. به دلیل عطر و بوی خوش و خواص درمانی این ماده، در اکثر شیرینی ها، مخصوصا گز، استفاده فراوانی میشود. استفاده از گلاب در زمان تولید گز، باید کاملا دقیق محاسبه شده تا گزی خوش طعم و با کیفیت، تولید شود.

پس از اینکه گلاب گیری به پایان رسید و آماده عرضه به بازار شد، آن را در ظرفهای پلاستیکی 20 لیتری ریخته و به کارخانه ها و کارگاه های تولید گز، فرستاده می شود.

بعد از تهیه گلاب درجه یک و مرغوب، نگهداری از ان در انبار، کار مهم و حساسی است، زیرا باید شرایط نگهداری، به گونه ای فراهم شود که عطر و بو و کیفیت گلاب، به خوبی حفظ گردد.

بیشتر بخوانید: خرید گز در اصفهان

آب و تاثیر آن بر کیفیت گز

  • برای تهیه گز، حتما باید از آب آشامیدنی و تصفیه شده استفاده کرد.
  • میزان مواد شیمیایی و باکتری در آب، نباید بیش تر از حد مجاز باشد.
  • مناسب بودن میزان آب، در نرمی ولطافت بافت گز تاثیر مستقیمی دارد.

 

استفاده از مطالب گز اصفهان برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام گز اصفهان و لینک به منبع بلامانع است.

طراح و اجرا شرکت آژانس مهندسی موج دیجیتال

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.