گز اصفهان یکی از محبوب ترین سوغاتی های ایران است؛ این محصول با طعم های متنوع و مغزهای مختلف تولید و روانه بازار می شود. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی گز با مغز بادام خوشمزه و دوست داشتنی بپردازیم. همراه ما باشید.
طعم دهنده اصلی گز با مغز بادام خوشمزه و دوست داشتنی، دانه بادام است. درخت بادام، گیاهی است مقاوم و دارای برگهای باریک و بلند است. این درخت، بومی مناطق جنوب آسیا و خاورمیانه می باشد. در فصل بهار، ابتدا شکوفه می دهد، سپس برگ ها جوانه می زنند.
محصول درخت بادام مرغوب، بادامی درشت، شیرین و شفاف است. بادام های ریز، تلخ و کدر رنگ است. برای تهیه گز، باید از مغز بادام شیرین و مرغوب استفاده گردد.
یکی از اصلی ترین و مهمترین سوغات اصفهان، گز می باشد. این شیرینی خوشمزه، بیانگر ذوق، سلیقه و هنر مردم این شهر در صنعت شیرینی پزی است. از چندین قرن گذشته تا به امروز، نحوه پخت این شیرینی و ترکیبات اولیه آن، تفاوت زیادی نکرده است و همچنان اصالت خود را حفظ کرده است. با پیشرفته علم و تکنولوژی و به روز شدن دستگاه ها، کیفیت و طعم گز، بهتر از قبل شده است. انواع گز لقمه، گز آردی، گز سکه ای و گز انگشت پیچ، از جمله محصولاتی است که توسط شرکت گز اصفهان، تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می گردد. استفاده از دستگاه های به روز و استاندارد، یکی از دلایل با کیفیت بودن گز با مغز بادام خوشمزه و دوست داشتنی تولید گز اصفهان است.
ترکیبات اصلی گز لقمه ای بادام 28 درصد گز اصفهان، شامل ترکیبات زیر می باشد: سفیده تخم مرغ، گلوکز، گز انگبین، ترنجبین، گلاب، آب آشامیدنی و مغز بادام می باشد.
شاید به جرات میتوان گفت که گز، تنها شیرینی است که هیچنوع افزودنی و مواد نگهدارنده ندارد. به همین دلیل ماندگاری بالایی دارد و به مدت زیادی بیرون از یخچال، قابل نگهداری می باشد. عدم استفاده از مواد نگهدارنده در ترکیبات گز با مغز بادام خوشمزه و دوست داشتنی، باعث شده تا به یک خوراکی سالم و مفید برای همه افراد مخصوصا کودکان، تبدیل شود. استفاده از مواد گیاهی در ترکیبات آن، گز را به یک خوراکی درمانی نیز، تبدیل کرده است. استفاده از گیاهانی همچون گز انگبین، زعفران، گلاب و… اثرات مفید و درمانی گز را بیشتر کرده است.
تهیه مغز بادام، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. انتخاب مغز بادام، تاثیر مستقیمی بر ذائقه و خرید مشتری دارد. اگر مغز بادام به کاربرده شده در گز، تلخ باشد، علاوه بر پایین آمدن کیفیت گز، باعث کم شدن مشتری و عدم استقبال از آن می شود. به همین دلیل، انتخاب و خرید مغز بادام، از کارهای حساس و دقیق کارخانه ها و کارگاه های تولید گز است.
از جمله شهر ستانهایی که می توان در این زمینه نام برد، شامل:
بادام منبع غنی از ویتامین E, فیبر، پروتئین، ویتامین B3 یا نیاسین و ویتامین B9 یا اسید فولیک است.
طبق تحقیقات دانشمندان، مصرف مغز بادام باعث کاهش کلسترول بد خون و کنترل دیابت می شود. همچنین مصرف مغز بادام، کمک زیادی به سلامت قلب و عروق می کند. مصرف روزانه بادام در افرادی که دچار چاقی شکمی هستند، باعث چربی سوزی و جمع شدن شکم و پهلو می شود. مصرف مغز بادام در افرادی که معده ضعیفی دارند، باعث سنگینی و احساس درد خواهد شد. بنابراین، این افراد، بهتر است بادام را با شکر مخلوط کرده و حداکثر روزانه 10 عدد به مصرف برسانند.
شما می توانید برای خرید گز با بهترین قیمت ممکن به صفحه” فروشگاه گز اصفهان” مراجعه نمایید.
اولین و مهم ترین اصل در نگهداری گز با مغز بادام خوشمزه و دوست داشتنی، مکان و دمای محیطی است که گز در آن نگهداری می شود. بهترین مکان برای نگهداری گز، مکانی خشک و خنک و به دور از تابش نور مستقیم خورشید و در دمایی کمتر از 20 درجه سانتیگراد است. اگر قصد دارید گز را به مدت طولانی نگهداری کنید، بهتر است جعبه گز را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید. سپس آن را درون فریزر قرار داده و به مدت یکسال نگهداری کنید.