این سایت دمو قالب وردپرس فروشگاهی نیوکالا میباشد، هیچکدام از محصولات سایت برای فروش نمیباشد و صرفا برای نمایش کارکرد قالب میباشد. موفق باشید!

مشاهده
سبد خرید 0

سبد خرید شما خالی است.

چگونه گز سفت شده را نرم کنیم؟

همانطور که میدانید، گز اصفهان یکی از اصیل ترین و قدیمی ترین خوراکی هایی است که از دیر باز، توسط آشپزان اصفهانی پخته و تولید می شد. در جنگ چالدران، به دلیل نیاز سربازان به غذایی مقوی و عدم دسترسی سپاهیان به گوشت و مواد خوراکی، شاه اسماعیل دستور تهیه خوراکی مقوی و تامین کننده انرژی برای  سربازان را داد. به این ترتیب آشپزهای درباری خوردنی تهیه کردند با نام حلوا چوبه. این خوراکی، همانطور که از نامش پیدا است، کاملا سفت بوده و برای مقوی تر شدن آن، مغز پسته یا مغز تخم آفتابگردان به آن اضافه می شد. با گذشت زمان و استفاده از دستور پخت های جدید، گز اصفهان به شکل امروزی درآمده و نرم و لذیذ تر شد. در ادامه این مطلب، دلایل سفت شدن گز اصفهان خواهیم گفت. همچنین در ادامه به سوال چگونه گز سفت شده را نرم کنیم؟ نیز پاسخ خواهیم داد.   بیشتر بخوانید: بهترین گز با مغز بادام

دلایل سفت شدن گز چیست؟

پیش از آنکه به سوال چگونه گز سفت شده را نرم کنیم، پاسخ بدهیم؛ می خواهیم دلایل سفت شدن گز را بگوییم. در صورتی که گز، مطابق با استاندارد و دستورالعمل اصلی، تهیه شده باشد، رطوبتی بین 4.5 تا نهایتا 6 درصد خواهد داشت. در صورتی که رطوبت گز بیشتر از این مورد باشد، گز خراب شده و کپک می زند. اکثر شرکت های تولید کننده گز، با رعایت این موضوع، مانع از ایجاد چنین حالتی می شوند. رطوبت کمتر از 3 درصد نیز باعث خشک شدن و سفتی گز می شود. گرمای محیط و تابش نور خورشید از عوامل تاثیر گذار بر این موضوع می باشند. حفظ رطوبت استاندارد در مواد غذایی، یکی از راههای حفظ و ماندگاری بیشتر آن ها است. بیش از هفتصد سال پیش، آشپزان و تولید کنندگان گز در ایران، به آن پی برده و یک شیرینی خوشمزه با ماندگاری بالا، تهیه کردند. برخی تولیدکنندگان اروپایی، با رعایت این موضوع، توانستند بدون استفاده از مواد نگهدارنده، ماندگاری مواد غذایی خود را بالا برده و مشتریان بیشتری به خود جذب کنند.

کاربردهای گز سفت شده چیست؟

در مقاله کاربردهای گز خشک شده به صورت کامل در مورد این موضصوع صحبت کردیم. همان طور که در مقاله کاربرد گز خشک شده  صحبت کردیم و راه حلهای زیادی را گفتیم. بهترین روش برای گیز خشک شده که دیگر مثل قبل نرم نیست برای پخت کیک و دسر در منزل است. گز نرم برای مصرف خیلی راحت تر است ولی گز خشک شده را دیگر نمی توانیم مصرف کنید ممکن است به دندان های شما آسیب وارد کند.

چطور گز سفت شده را نرم کنیم؟

پیش از آنکه برای سوال چگونه گز سفت شده را نرم کنیم، پاسخی پیدا کنید. باید به میزان خریدتان توجه کنید! بهترین و اولین روش برای تازه ماندن و حفظ نرمی گز، خرید به اندازه نیاز است. در صورتیکه گز به اندازه مصرف و تازه تهیه شود، کیفیت و طعم بهتری خواهد داشت. توجه به تاریخ تولید و تاریخ انقضا بر روی بسته بندی گز، کمک زیادی به حفظ تازگی آن خواهد کرد. هرچقدر تاریخ تولید گز به زمان مصرف نزدیکتر باشد، گزی تازه تر و با کیفیت بیشتری خواهیم داشت. نکته بعدی برای جلوگیری از سفت شدن گز، نگهداری آن در محیط مناسب است. محیطی که در آن گز نگهداری می شود، باید خنک و به دور از رطوبت و تابش نور خورشید باشد. بهترین مکان برای نگهداری کوتاه مدت گز، درون کابینت آشپزخانه است. برای نگهداری طولانی مدت، بهتر است بسته گز را درون کیسه پلاستیکی قرار داده و در فریزر نگهداری کنید. با این کار رطوبت گز حفظ خواهد شد و تا یکسال تازه خواهد ماند.

نسبت گز آردی و گز لقمه

گز لقمه ای نسبت به گز آردی، رطوبت کمتری از دست میدهد و دیرتر خشک می شود. عمر گز لقمه نسبت به گز آردی حدودا دو برابر است.  بنابراین بهتر است برای مصرف گز به مدت طولانی، از گز لقمه ای استفاده کنید. اگر در مدت کوتاهی گز را به مصرف می رسانید، می توانید از گز آردی استفاده کنید.

نحوه نرم کردن گز اصفهان سفت شده در منزل

گزی که سفت شده به راحتی نرم و مانند روز اول نخواهد شد. اما با انجام برخی ترفندها، نرم تر شده و قابل استفاده خواهد بود. ابتدا با فرچه، کمی گلاب روی گز سفت شده بمالید. این کار را تا جایی که کمی نم دار شود، ادامه بدهید؛ سپس درون ظرف در بسته ای روی بخاری یا درون مایکروفر قرار می دهیم. بعد از مدت کوتاهی، گز، نرم و قابل مصرف شده است. البته توقع گزی به نرمی روز اول را نداشته باشید. حرارت نباید به قدری زیاد باشد که رطوبت گز تبخیر شده و دوباره سفت شود.

در زمان تهیه گز خانگی، چطور از شل شدن آن جلوگیری کنیم؟

در هنگام تهیه گز اصفهان ، قبل از اضافه کردن مغزیجات، با پشت دست بر روی گز اصفهان میزنیم. اگر گز به دست نچسبید، یعنی رطوبت خوبی دارد و شل نیست؛ سپس مغز مورد نظر را به آن اضافه خواهیم کرد. در صورتیکه گز به دست چسبید، باید حرارت بیشتری ببیند تا سفت شود و به اندازه مورد نظر برسد. اگر بعد از اضافه شدن مغز به داخل گز، متوجه شدیم گز اصفهان شل است، دوباره آن را حرارت می دهیم. در این مرحله باید دقت کرد که حتما گز را به هم بزنیم تا یکدست شود. در غیر این صورت، روی آن خشک شده و وسط آن نرم و شل باقی می ماند. حتما هر دو دقیقه یکبار، با پشت دست بر روی گز ضربه میزنیم، زمانی که گز به دست نچسبید، آماده برداشتن از روی حرارت است. گزی که رطوبت بالایی داشته باشد، باعث خیس شدن مغز می شود و طعم خوب آن را از بین می برد.

گز خشک شده را چگونه نرم کنیم؟

گز خشک شده یکی از دغدغه‌های بسیاری از دوستداران این شیرینی خوشمزه است. با گذشت زمان و تغییرات دمایی، گز ممکن است رطوبت خود را از دست بدهد و سفت شود. اما نگران نباشید، چند روش ساده وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها گز خشک شده را نرم کنید و دوباره از طعم دلپذیرش لذت ببرید.

روش‌های نرم کردن گز خشک شده:

  1. استفاده از گلاب:

    روش کار: با استفاده از یک فرچه نرم، کمی گلاب روی سطح گز بمالید. دقت کنید که گز را خیس نکنید، فقط کمی مرطوب شود. سپس گز را در یک ظرف در بسته قرار داده و در مکانی گرم مانند کنار شوفاژ یا داخل ماکروفر (با کمترین حرارت) قرار دهید. پس از چند دقیقه، گز نرم می‌شود.
  2. قرار دادن گز در فریزر:

    روش کار: گز را در یک ظرف در بسته قرار داده و به مدت 15 تا 20 دقیقه در فریزر بگذارید. سپس آن را بیرون آورده و به مدت چند دقیقه در دمای محیط قرار دهید. این روش باعث می‌شود تا گز نرم‌تر شود.
  3. استفاده از بخار آب:

    روش کار: یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس ظرف حاوی گز را روی دهانه قابلمه قرار دهید (به صورتی که کف ظرف با آب تماس نداشته باشد) و یک پارچه نمناک روی ظرف بکشید. بخار آب باعث نرم شدن گز می‌شود.

استفاده تخم مرغ در گز

در پایان

در این مطلب به سوال چگونه گز سفت شده را نرم کنیم؟ پاسخ دادیم. همانطور که گفتیم اولین راهکار، خرید گز بر حسب نیازتان است. اما در صورتی که با این مشکل مواجه شدید، دستور بالا به شما کمک خواهد کرد. شما می توانید برای خرید انواع گز، به فروشگاه گز اصفهان مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر تماس با ما بگیرید.  
دیدگاه شما

8 دیدگاه

  1. احمد یار گفت:

    خیلی ممنون من همیشه گز می خرم سفت میشه حالا این مقاله نرم کردن گز خوندم فهمیدم 👌👌👌

  2. آرش گفت:

    نرم کردن گز مهم نیست، هروی گز سفت تر باشه خوشمزه تر است🤤🤤🤤

  3. هنریار گفت:

    من گز تو یخچال میزارم گز. سفت نمیشه حالت رطوبت میگیره

  4. زهرا گودرزی گفت:

    من اخیراً گز اصفهان خریداری کردم و تجربه‌ی خوبی از آن داشتم. البته یک نکته‌ای که توجه من را جلب کرد، این بود که گز کمی سفت شده بود. به نظر می‌رسد این مشکل می‌تواند به شرایط نگهداری یا بسته‌بندی مربوط باشد. اگر در شرایط مناسب نگهداری نشود، ممکن است گز سفت شود و طعم و بافت لطیف خود را از دست بدهد. به طور کلی، طعم گز بسیار خوب بود، اما برای جلوگیری از سفت شدن، توصیه می‌کنم گز را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. امیدوارم این نکات مفید باشه!

    • گز اصفهان گفت:

      سلام و ممنون از اینکه تجربیات خود را با ما به اشتراک گذاشتید! حق با شماست، در صورتی که گز در شرایط نامناسب نگهداری شود، ممکن است سفت شود و بافت آن تغییر کند. برای جلوگیری از این مشکل، پیشنهاد می‌کنیم گز را در مکان خشک و خنک نگهداری کنید و از تماس مستقیم با رطوبت یا گرمای زیاد جلوگیری نمایید. اگر باز هم مشکلی پیش آمد، لطفاً با ما تماس بگیرید تا راه‌حل مناسبی ارائه دهیم. خوشحالیم که از طعم گز راضی بودید و امیدواریم همیشه از محصولات ما لذت ببرید!

سفارش سریع و راحت ارسال کلمه سفارش گز به شماره 09923989854

استفاده از مطالب گز اصفهان برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام گز اصفهان و لینک به منبع بلامانع است.

طراح و اجرا شرکت شرکت مهندسی موج دیجیتال

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.