سبد خرید 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

سبد خرید 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

چگونه گز سفت شده را نرم کنیم؟

چگونه گز سفت شده را نرم کنیم؟

همانطور که میدانید، گز یکی از اصیل ترین و قدیمی ترین خوراکی هایی است که از دیر باز، توسط آشپزان اصفهانی پخته و تولید می شد. در جنگ چالدران، به دلیل نیاز سربازان به غذایی مقوی و عدم دسترسی سپاهیان به گوشت و مواد خوراکی، شاه اسماعیل دستور تهیه خوراکی مقوی و تامین کننده انرژی برای  سربازان را داد. به این ترتیب آشپزهای درباری خوردنی تهیه کردند با نام حلوا چوبه. این خوراکی، همانطور که از نامش پیدا است، کاملا سفت بوده و برای مقوی تر شدن آن، مغز پسته یا مغز تخم آفتابگردان به آن اضافه می شد. با گذشت زمان و استفاده از دستور پخت های جدید، گز به شکل امروزی درآمده و نرم و لذیذ تر شد. در ادامه این مطلب، دلایل سفت شدن گز خواهیم گفت. همچنین در ادامه به سوال چگونه گز سفت شده را نرم کنیم؟ نیز پاسخ خواهیم داد.

 

بیشتر بخوانید: بهترین گز با مغز بادام

دلایل سفت شدن گز چیست؟

پیش از آنکه به سوال چگونه گز سفت شده را نرم کنیم، پاسخ بدهیم؛ می خواهیم دلایل سفت شدن گز را بگوییم.

در صورتی که گز، مطابق با استاندارد و دستورالعمل اصلی، تهیه شده باشد، رطوبتی بین 4.5 تا نهایتا 6 درصد خواهد داشت. در صورتی که رطوبت گز بیشتر از این مورد باشد، گز خراب شده و کپک می زند. اکثر شرکت های تولید کننده گز، با رعایت این موضوع، مانع از ایجاد چنین حالتی می شوند. رطوبت کمتر از 3 درصد نیز باعث خشک شدن و سفتی گز می شود.

گرمای محیط و تابش نور خورشید از عوامل تاثیر گذار بر این موضوع می باشند. حفظ رطوبت استاندارد در مواد غذایی، یکی از راههای حفظ و ماندگاری بیشتر آن ها است.

بیش از هفتصد سال پیش، آشپزان و تولید کنندگان گز در ایران، به آن پی برده و یک شیرینی خوشمزه با ماندگاری بالا، تهیه کردند. برخی تولیدکنندگان اروپایی، با رعایت این موضوع، توانستند بدون استفاده از مواد نگهدارنده، ماندگاری مواد غذایی خود را بالا برده و مشتریان بیشتری به خود جذب کنند.

 

چطور گز سفت شده را نرم کنیم؟

پیش از آنکه برای سوال چگونه گز سفت شده را نرم کنیم، پاسخی پیدا کنید. باید به میزان خریدتان توجه کنید!

بهترین و اولین روش برای تازه ماندن و حفظ نرمی گز، خرید به اندازه نیاز است. در صورتیکه گز به اندازه مصرف و تازه تهیه شود، کیفیت و طعم بهتری خواهد داشت. توجه به تاریخ تولید و تاریخ انقضا بر روی بسته بندی گز، کمک زیادی به حفظ تازگی آن خواهد کرد. هرچقدر تاریخ تولید گز به زمان مصرف نزدیکتر باشد، گزی تازه تر و با کیفیت بیشتری خواهیم داشت.

نکته بعدی برای جلوگیری از سفت شدن گز، نگهداری آن در محیط مناسب است. محیطی که در آن گز نگهداری می شود، باید خنک و به دور از رطوبت و تابش نور خورشید باشد. بهترین مکان برای نگهداری کوتاه مدت گز، درون کابینت آشپزخانه است.

برای نگهداری طولانی مدت، بهتر است بسته گز را درون کیسه پلاستیکی قرار داده و در فریزر نگهداری کنید. با این کار رطوبت گز حفظ خواهد شد و تا یکسال تازه خواهد ماند.

نسبت گز آردی و گز لقمه

گز لقمه ای نسبت به گز آردی، رطوبت کمتری از دست میدهد و دیرتر خشک می شود. عمر گز لقمه نسبت به گز آردی حدودا دو برابر است.  بنابراین بهتر است برای مصرف گز به مدت طولانی، از گز لقمه ای استفاده کنید. اگر در مدت کوتاهی گز را به مصرف می رسانید، می توانید از گز آردی استفاده کنید.

 

نحوه نرم کردن گز سفت شده در منزل

 

گزی که سفت شده به راحتی نرم و مانند روز اول نخواهد شد. اما با انجام برخی ترفندها، نرم تر شده و قابل استفاده خواهد بود. ابتدا با فرچه، کمی گلاب روی گز سفت شده بمالید.

این کار را تا جایی که کمی نم دار شود، ادامه بدهید؛ سپس درون ظرف در بسته ای روی بخاری یا درون مایکروفر قرار می دهیم. بعد از مدت کوتاهی، گز، نرم و قابل مصرف شده است. البته توقع گزی به نرمی روز اول را نداشته باشید. حرارت نباید به قدری زیاد باشد که رطوبت گز تبخیر شده و دوباره سفت شود.

 

در زمان تهیه گز خانگی، چطور از شل شدن آن جلوگیری کنیم؟

 

در هنگام تهیه گز، قبل از اضافه کردن مغزیجات، با پشت دست بر روی گز میزنیم. اگر گز به دست نچسبید، یعنی رطوبت خوبی دارد و شل نیست؛ سپس مغز مورد نظر را به آن اضافه خواهیم کرد. در صورتیکه گز به دست چسبید، باید حرارت بیشتری ببیند تا سفت شود و به اندازه مورد نظر برسد. اگر بعد از اضافه شدن مغز به داخل گز، متوجه شدیم گز شل است، دوباره آن را حرارت می دهیم. در این مرحله باید دقت کرد که حتما گز را به هم بزنیم تا یکدست شود.

در غیر این صورت، روی آن خشک شده و وسط آن نرم و شل باقی می ماند. حتما هر دو دقیقه یکبار، با پشت دست بر روی گز ضربه میزنیم، زمانی که گز به دست نچسبید، آماده برداشتن از روی حرارت است. گزی که رطوبت بالایی داشته باشد، باعث خیس شدن مغز می شود و طعم خوب آن را از بین می برد.

 

در پایان

در این مطلب به سوال چگونه گز سفت شده را نرم کنیم؟ پاسخ دادیم. همانطور که گفتیم اولین راهکار، خرید گز بر حسب نیازتان است. اما در صورتی که با این مشکل مواجه شدید، دستور بالا به شما کمک خواهد کرد. شما می توانید برای خرید انواع گز، به فروشگاه گز اصفهان مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر تماس با ما بگیرید.

 

استفاده از مطالب گز اصفهان برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام گز اصفهان و لینک به منبع بلامانع است.

طراح و اجرا شرکت آژانس مهندسی موج دیجیتال

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.