از دیرباز، پذیرایی از مهمانان در جشن ها و مهمانیها با گز، جزو رسومات اصلی در شهر اصفهان بوده است. یکی از کارهای مقرون به صرفه در جشنهای بزرگ و پرجمعیت، استفاده از گز اصفهان به صورت فله است. گز اصفهان به صورت فله، مانند گز بسته بندی، در انواع مغزها و طعم ها تولید و عرضه میشود. در این مطلب، شما را با گز اصفهان به صورت فله، آشنا خواهیم کرد.
گز فله ای اصفهان، از نظر ترکیبات و مواد اولیه ی استفاده شده در تولید آن و نحوه پخت، هیچ تفاوتی با گزهای بسته بندی و جعبه ای ندارد. گز اصفهان به صورت فله، در انواع گز پسته، گز بادام، گز بیدمشک و سایر طعم ها و مغزها تولید و عرضه میشود. تنها تفاوت آن با گز جعبه ای، نوع عرضه آن به صورت فله و کیلویی به بازار است. لطفا همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه، در اختیار شما قرار دهیم.
بعد از پخت گز و سرد شدن آن، گز را به اشکال مختلفی مانند مربع یا مستطیل، برش میزنند. در ادامه آنها را با روکشی از پلاستیک بسته بندی میکنند. گزهایی که به صورت بسته بندی مقوایی و در جعبه های شکیل و زیبا آماده می شوند، بیشتر در فروشگاههای بزرگ و یا به عنوان کادو یا سوغاتی خریداری می شوند. اما گز اصفهان به صورت فله، در کیسه های بزرگ چند کیلویی بسته بندی می شوند و اغلب در بازارهای سنتی به فروش میرسند. اکثر مشتریان گز کیلویی، قدیمی ها هستند که طبق سنت و روش گذشته، اقدام به خرید گز کیلویی میکنند.
شاید عده ای فکر کنند گز اصفهان فله ای، از کیفیت پایینی برخوردار است و طعم و مزه ی خوبی ندارد و یا تاریخ مصرف آن گذشته است؛ اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که این تصور، کاملا اشتباه و غلط است. کیفیت، طعم، ترکیبات و مراحل پخت و تولید هر دو مدل گز کاملا یکسان است. تنها تفاوت آن، نحوه عرضه به بازار است. با این کار، تولید کننده سعی کرده است به سلیقه همه مشتریان احترام گذاشته و متناسب با نیاز جامعه و نوع کاربرد آن، محصول خود را به بازار عرضه نماید.
میزان مغز پسته به کاربرده شده در گز پسته ای کیلویی، تاثیر مستقیم در قیمت نهایی آن دارد. گز پسته ای، جزو گرانترین گزهای تولید شده نسبت به گز بادام و یا گز مخلوط است که در انواع گز پسته ای 18 درصد، گز لقمه پسته 28 درصد و گز پسته 48 درصد تولید میشود. گز پسته ای 48 درصد، به گز نصف، نصف نیز معروف است؛ زیرا نصف ترکیبات آن از مغز پسته و نیم دیگر آن از سایر ترکیبات گز مانند گلوکز، انگبین، گلاب و… تشکیل شده است.
گز مغز بادام نیز مانند گز مغز پسته، به صورت فله تهیه و تولید می شود. این گز در انواع گز بادام 18 درصد، گز بادام 28 درصد و گز بادام 48 درصد تولید و عرضه میشود. میزان مغز بادام به کاربرده شده در تولید این گز، رابطه مستقیمی با قیمت آن دارد. در کل قیمت این گز، نسبت به گز پسته ای، کمتر و مناسب تر است.
همانطور که از نام این گز پیدا است، در ترکیبات این گز، درصد مشخصی از مغز بادام و مغز پسته به کار برده میشود. قیمت نهایی این گز اصفهان به صورت فله، میانگین قیمت گز بادام و گز پسته است. یعنی گز مخلوط کیلویی، از گز مخلوط پسته ارزانتر و از گز مخلوط بادام، گرانتر است. این گز مانند سایر گزها، در درصدهای مختلف درصد 18, 28 درصد و 48 درصد تولید میشود.
شاید گزهای بسته بندی، از نظر ظاهری زیبا و چشم نواز باشند ولی در نهایت، ما از خوردن گز تولید شده در آن، لذت میبریم. جعبه و بسته بندی گز، در آخر، سر از زباله در می آورد. ما سعی میکنیم در ادامه این مطلب، با توضیحات جامع و کامل، مزایای خرید گز اصفهان به صورت فله را برای شما بیان کنیم.
اگر هدف از خریدن گز، استفاده در مهمانی ها و پذیرایی در مجالس پر جمعیت است، بهترین گزینه، خرید گز اصفهان به صورت فله است. استفاده از گزهای بسته بندی شده، اصلا مقرون به صرفه نیستند؛ زیرا هزینه مضاعفی برای بسته بندی آن پرداخت میکنید که در نهایت دور ریخته میشود.
قطع هر درخت و تبدیل آن به کاغذ و مقوا، خسارات جبران ناپذیری به طبیعت و محیط زیست وارد می شود. با خرید گز کیلویی و فله، علاوه بر جلوگیری از ضرر و زیان به طبیعت، در هزینه های خود نیز، صرفه جویی کرده و به اقتصاد خانواده کمک زیادی خواهیم کرد. با تهیه گز های کیلویی در مجالس شلوغ و پرجمعیت، صرفه جویی زیادی در هزینه جشن ها و مهمانی های خود خواهیم داشت.
همانطور که گفتیم گز فله ای اصفهان هیچ تفاوتی با سایر گز ها از نظر کیفیت ندارد؛ حتی در بسیاری از مواقع از نظر هزینه ای برای شما به صرفه تر نیز خواهد بود. اگر قصد خرید گز اصفهان به صورت فله را دارید و می خواهید از تازگی و طعم آن خیالتان راحت باشد، گز اصفهان را پیشنهاد می کنیم. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید گز فله ای، با شماره ما تماس بگیرید و یا به صورت حضوری برای خرید اقدام کنید.