در ابتدا لازم است بدانیم گز اصفهان انگشت پیچ چیست و چه خوراکی هایی انگشت پیچ نامیده میشود؟ در اصطلاح، به هر خوراکی چسبنده و غلیظی که به دور انگشت دست پیچیده می شود، انگشت پیچ میگویند. خوراکی هایی مانند عسل، شیره، گز و…که دور انگشت پیچیده میشود، انگشت پیچ نامیده میشوند. گز انگشت پیچ، مانند سایر گز ها، از شیرینی های اصیل شهر اصفهان است. کودکان و سالمندان، از علاقمندان خاص این شیرینی هستند. در تهیه این گز اصفهان از هیچگونه مغزیجاتی استفاده نمیشود. در ادامه به معرفی بهترین و با کیفیت ترین گز انگشت پیچ خواهیم پرداخت.
ترکیبات گز انگشت پیچ چیست؟
ترکیبات این گز اصفهان، مانند سایر گز ها، از سفیده تخم مرغ، گلاب، گلوکز، عسل و سایر افزودنیهای مجاز گیاهی تشکیل شده است.در تهیه انواع گز ها اصفهان، از جمله گز انگشت پیچ، از هیچ ماده نگهدارنده ای استفاده نمیشود. این کار باعث میشود تا گز، به مدت طولانی تری قابل نگهداری و مصرف باشد. هرچند بهتر است گز اصفهان را تازه مصرف کنید تا از طعم و خواص بی نظیر آن، لذت بیشتری ببرید. در تهیه انواع گز مانند گز لقمه ای، گز آردی اصفهان و گز انگشت پیچ، از شیرین کننده ها و طعم دهنده های اصیل ایرانی مانند شیرخشت، عسل و انگبین استفاده میشود.از نظر اقتصادی، در جشنها و مهمانی های شلوغ و پرجمعیت، پذیرایی با گز اصفهان، گزینه مناسب و مقرون به صرفه ای می باشد. از طعم دهنده های اصیل و سنتی مانند انگبین، شیرخشت، عسل و استفاده از تکنولوژی بالا در تهیه این محصولات، یک خوراکی شیرین همراه با بافتی یکدست و لطیف تولید خواهد شد.بهترین مکان برای نگهداری گز، محیطی خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب است. اگر قصد دارید به مدت طولانی از گز نگهداری و استفاده کنید، بهتر است آن را در کیسه های پلاستیکی یا زیپ کیپ، ریخته و هواگیری کنید؛ سپس کیسه را درون فریزر قرار دهید. هر زمان که قصد مصرف گز را دارید، بهتر است نیم ساعت قبل از مصرف، کیسه را از فریزر خارج کرده تا با دمای محیط یکسان شود، بعد گز را نوش جان کنید. اکثر افرادی که در سایر شهرها یا خارج ازکشور زندگی میکنند، به علت نداشتن دسترسی به گز اصیل اصفهان، پس از خرید، به این شیوه از گز نگهداری اصفهان میکنند تا مدت طولانی تری بتوانند از این شیرینی خوشمزه، تناول نمایند.طرز تهیه ی انگشت پیچ اصفهان
