سبد خرید 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

سبد خرید 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

گز با مغز پسته و معرفی انواع پسته مورد استفاده در گز

گز با مغز پسته

گز با مغز پسته، از اصیل ترین شیرینی های شهر اصفهان است‌. این گز، از سوغاتی های محبوب این شهر نیز، به حساب می آید. گز پسته ای، علاوه بر خوشمزگی، دارای خواص بسیار مفید و مغذی می باشد‌. امروزه، گز با انواع مغزها، تولید می شود. اما مهم ترین و پرطرفدارترین گزها، گز پسته ای است. همراه ما باشید تا شما را بیشتر با این محصول بی نظیر آشنا کنیم.

انواع پسته استفاده شده در گز با مغز پسته

درخت پسته، درخت بومی مناطق آسیای مرکزی و غربی است. در ایران، درخت پسته، بیشتر در شهرهای کرمان، خراسان و مناطقی با آب و هوای گرم و خشک، رشد می کند. برای تهیه گز با مغز پسته، از گونه های مختلف مغز پسته استفاده می شود. در ادامه با انواع پسته، آشنا خواهیم شد.

پسته، از نظر طعم، اندازه، شکل و رنگ، دارای انواع گوناگون می باشد. تنوع بالا در این محصول، دست تولیدکنندگان گز را در تهیه مغز پسته باز گذاشته است.

پیشنهاد مطالعه: بهترین گز با مغز بادام

انواع پسته شامل موارد زیر می شود.

  1. پسته اکبری: از محبوب ترین و مرغوب ترین نوع پسته، پسته اکبری است. رنگ این پسته، قهوه ای روشن و کشیده است. قیمت پسته اکبری، از سایر پسته ها، بیشتر است.
  2. پسته فندقی: این پسته، با توجه به نامگذاری آن، شبیه به فندق و گرد است. رنگ آن قهوه ای روشن و طعمی شیرین دارد.
  3. پسته احمد آقایی: رنگ‌ این پسته، قهوه ای تیره و گرد تر و‌کوچکتر از پسته اکبری است. طعم شیرین و کرم مانند آن نیز، شبیه پسته اکبری می باشد. پسته احمد آقایی، در درجه دوم قیمت قرار دارد.
  4. پسته کله قوچی: شکل گرد و کمی کشیده، از ویژگی های پسته کله قوچی است. رنگ آن قهوه ای روشن و شیرین است.

چه نوع پسته ای در گز با مغز پسته استفاده می شود؟

هرچقدر نوع پسته استفاده شده در گز، مرغوب تر باشد، گزی با کیفیت بیشتر و خوشمزه تری خواهیم داشت. تا قبل از بالا رفتن بیش از اندازه قیمت پسته، از مغز پسته اکبری در تولید گز با مغز پسته استفاده می شد. اما امروزه با بروز این مشکل، از مغز پسته فندقی و مغز پسته بادامی یا کله قوچی، در پخت گز استفاده می شود.

درصد پسته به کار رفته در گز، متفاوت و مطابق با انواع سلیقه و بودجه مشتری است. هرچه میزان مغز پسته در گز، بیشتر باشد، قیمت هر جعبه گز، افزایش پیدا خواهد کرد. درصد پسته در هر جعبه، از 18 درصد تا 48 درصد متغیر خواهد بود. پایین بودن درصد پسته، به معنای بی کیفیت بودن گز نیست. گز های تولید شده توسط شرکت گز اصفهان، باهر نوع طعم و درصد مغز، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

 

خواص مغز پسته چیست؟

خواص مغز پسته چیست؟

پسته از نظر طب سنتی، طبعی گرم و خشک دارد. مغز پسته، خون ساز است. این ویژگی باعث شده در افرادی که خون زیادی از دست داده اند، باعث خون سازی و کمک به جبران کم خونی آن ها کند. مغز پسته در درمان بیماریهای کبدی بسیار مفید است.

مغز پسته، علاوه بر اینکه خوراکی خوشمزه ای است، خواص درمانی زیادی نیز دارد. این مغز، دارای انواع ویتامین های A, E و C است. فیبر، کلسیم، آهن، پتاسیم، فسفر، سلنیوم، منیزیم و آهن، از دیگر مواد معدنی موجود در پسته هستند.

پسته باعث تقویت قلب و عروق و کاهش دهنده حملات قلبی می باشد. تقویت حافظه و بالا بردن کارایی سیستم عصبی، از خواص دیگر مغز پسته است.

در درمان بیماریهای گوارشی مانند اسهال و اسهال خونی، مغز پسته نقش مهمی ایفا می کند. تقویت کننده قوای جسمی و جنسی و افزایش دهنده قدرت حافظه است. در درمان بیماریهای ریوی و سرفه نیز مفید میباشد.

مصرف زیاد پسته در کودکان و افرادی که معده ضعیفی دارند، باعث درد و نفخ معده میشود. با توجه به طبع گرم پسته، مصرف بیش از اندازه آن، باعث بروز دانه های قرمز بر روی پوست و ایجاد خارش و کهیر می شود.

بنابراین، رعایت اعتدال در مصرف این مغز بسیار مفید، اثرات مفید آن را افزایش داده و از عوارض احتمالی آن جلوگیری خواهد کرد.

 

آسیب های مغز پسته آلوده چیست؟

 

بکی از مهمترین وظایف تولید کنندگان گز با مغز پسته، تهیه مغز پسته با کیفیت و سالم است. در صورتی که مغز پسته دچار آلودگی و بیماری باشد، سلامت انسان ها را به خطر خواهد انداخت.

اولین آلودگی که بر سر راه پسته قرار دارد، بر اثر باز شدن پوست پسته قبل از برداشت آن است. در این حالت، گرد و غبار و آلودگی ها وارد پسته شده و آلوده به سم آفلاتوکسین می شوند. این سم، در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد. مصرف آن برای انسان، بسیار خطرناک بوده و باعث ابتلا به سرطان می شود.

به منظور جداسازی پسته های باز شده، آنها را در آب غوطه ور می کنند. پسته هایی که ته نشین نشده و روی آب قرار می گیرند، به علت نفوذ هوا و آلودگی به آنها، غیر قابل مصرف بوده و از چرخه تولید حذف می شوند.

در مطلب ” تولید گز اصفهان” به صوزت کامل در مورد روند تولید گز اصفهان صبحت کرده ایم.

تولید کنندگان گز با مغز پسته

تولید کنندگان گز با مغز پسته موظف هستند، نسبت به خرید مغز پسته، نهایت دقت و وسواس را به خرج دهند. زیرا آلوده بودن مغز پسته، جان عده زیادی از مصرف کنندگان گز را به خطر خواهد انداخت.

خوشبختانه، با پیشرفت علم و تکنولوژی و وجود آزمایشگاه های کنترل کیفیت در کارخانه های گز، این خطرات به پایین ترین حد خود رسیده است.

کارخانه گز اصفهان، با بهره گیری از این تکنولوژی توانسته است محصولاتی با بهترین کیفیت تولید کند. برای تهیه گز با مغز پسته اصفهان، می توانید با مراجعه به نمایندگی های این شرکت و یا از طریق سایت اینترنتی، اقدام به خرید کنید.

.

 

استفاده از مطالب گز اصفهان برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام گز اصفهان و لینک به منبع بلامانع است.

طراح و اجرا شرکت آژانس مهندسی موج دیجیتال

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.