گز یکی از معروف ترین سوغاتی های شهر اصفهان است؛ این شیرینی خوش طعم و محبوب در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه میشود.
اما گز آردی از محبوب ترین نوع گز در اصفهان به حساب می آید. این شیرینی با مغزهای پسته، بادام و گردو بهترین گزینه برای پذیرایی مجالس شما خواهد بود. شما میتوانید گز آردی را از فروشگاه های سراسر ایران به راحتی خرید کنید. گز اصفهان نیز این امکان را برای شما فراهم کرده است تا در هر نقطه ای از ایران که هستید، به صورت آنلاین برای خرید گز اقدام کنید. اما شاید بخواهید پخت این شیرینی اصیل ایرانی را در منزل هم امتحان کنید! همراه باشید تا در ادامه صفر تا صد طرز تهیه گز آردی خانگی را به شما بگوییم.
حتما میدانید که برای ماندگاری طولانی تر مواد غذایی از نگهدارنده های مختلفی استفاده می کنند. مصرف زیاد این نگهدارنده می تواند برای سلامتی ضرر هایی داشته باشد.
به همین دلیل عده ای به دنبال پخت گز آردی در منزل هستند تا از سلامت آن اطمینان کافی داشته باشند.
سفیده تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۱ پیمانه
گلاب مرغوب یک دوم پیمانه
گلوکز یک دوم پیمانه
بادام و پسته یا هر مغز دیگری دو سوم پیمانه
آرد به مقدار لازم
برای تهیه گز آردی خانگی ابتدا باید سفیده تخم مرغ را در داخل ظرف مناسبی ریخته و با دور تند همزن، آنقدر بزنید تا فرم گرفته و با وارونه کردن ظرف، نریزد.
پس از آن سفیده های فرم گرفته را داخل یخچال بگذارید تا کمی پف آن کمتر شود.
در مرحله بعد از طرز تهیه گز آردی خانگی، شکر و گلاب را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بگذارید. آرام هم بزنید تا شکر در گلاب به صورت کامل حل شود.
به این نکته توجه کنید که هر چه شکر بیشتر در گلاب حل شود، قوام و یکپارچگی گز شما نیز بیشتر خواهد بود.
پس از آنکه از حل شدن کامل شکر اطمینان پیدا کردید، گلوکز را اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شود.
مواد ترکیب شده باید با حرارت ملایم بجوشد تا به قوام برسد. پس از مدتی، مقداری از این مواد را در بین انگشتانتان بگیرید. اگر کش آمد، پس ترکیب شما آماده است.
این مرحله را با دقت و حوصله زیاد انجام بدیدط؛ اگر این ترکیب به قوام نرسد، در نهایت کز شل خواهد شد.
اکنون در این مرحله دو الی سه قاشق غذاخوری از شربت را به سفیده های فرم گرفته اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا یکدست شود.
در مرحله پنجم از طرز تهیه گز آردی خانگی، تمام سفیده ها را به شربت اضافه کنید. حواستان باشد که زیر قابلمه یک عدد شعله پخش کن قرار بدهید.
سفیده و شربت ها را روی شعله ملایم حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه با همزن برقی بزنید. مخلوط نهایی باید یکدست و کمی غلیظ باشد.
پس از آن به کمک یک قاشق چوبی، به صورت پارویی مواد کف قابلمه را هم بزنید.
مواد را آنقدر هم بزنید تا غلیظ شده و به راحتی از قاشق نریزد. در این مرحله باید داغ زدن را انجام بدهید.
داغ زدن مهمترین بخش تهیه گز خانگی است؛ اگر مدام مواد را هم نزنید، ته گرفته و گز خراب میشود.
مرحله داغ زدن حداقل یک تا دو ساعت زمان میبرد.
در نهایت مغزیجات را اضافه کرده و حرارت را خاموش میکنیم.
به اینم نکته توجه کنید که مایع گز باید حالت کشسانی داشته باشد. برای اطمینان از غلظت مواد، آنها را بین انگشتان گرفته و حالت کشسانی آن اطمینان پیدا کنید.
پیشنهاد میکنیم مغزیجات را ابتدا کمی روی حرارت قرار بدهید تا حالتی ترد بگیرد.
در نهایت مایع آماده شده را در یک ظرف مربع یا مستطیل پهن کرده و روی آن یک لایه آرد الک کنید.
آن را به مدت سه ساعت داخل یخچال قرار بدهید. سپس به کمک چاقو آن را برش زده و از ظرف خارج کنید.
همانطور که گفتیم شما میتوانید انواع گز از جمله گز آردی را از فروشگاه های مختلف بخرید. فروشگاه گز اصفهان نیز با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در این حوزه، به شما کمک می کند تا بهترین و با کیفیت ترین گز آردی را تهیه کنید.
برای اطلاع از قیمت گز آردی، گز لقمه ای و سایر محصولات با ما تماس بگیرید.