یکی از راههای ماندگاری در بازار فروش گز، تولید گزی با کیفیت بسیار بالا و استفاده از مواد مرغوب و درجه یک است. اگر تمام مراحل تولید گز به خوبی رعایت و اجرا شود، شاهد تولید گزی با کیفیت و در نتیجه، کسب رتبه ی بالا در بازار فروش آن خواهید بود. شرکت تولیدی گز اصفهان، با رعایت کامل تمامی موارد زیر، توانسته است سهم بزرگی را در این بازار نصیب خود کند. در ادامه، سعی داریم تا نکات مهم خرید گز اصفهان را برای شما توضیح دهیم. لطفا ما را همراهی کنید.
یکی از نکات مهم خرید گز اصفهان، میزان گز انگبین موجود در آن است. امروزه با توجه به برداشت بیش از اندازه از گیاه گون و عدم توجه به پرورش و تکثیر این گیاه مفید و موثر، عده ای از تولید کنندگان گز، از موادی همچون ترنجبین یا شیرخشت و در برخی موارد از شکر استفاده می کنند. شیرخشت و ترنجبین، جایگزین مناسب تری نسبت به شکر در تولید گز می باشند. این شیرین کننده های طبیعی، اثر مستقیمی در طعم و کیفیت گز خواهند گذاشت. استفاده بيش از اندازه از شکر، باعث کاهش کیفیت گز و از بین رفتن اثرات مفید آن بر روی سلامتی انسانها شده است. به همین دلیل، در خرید گز نهایت دقت و وسواس را به خرج داده و از میزان مواد تشکیل دهنده آن مخصوصا انگبین، اطمینان حاصل نمایید.
میزان رطوبت موجود در گز، اثر مستقیمی در کیفیت و تازگی گز دارد. بنابراین میزان رطوبت این محصول را می توانی یکی دیگر از نکات مهم خرید گز اصفهان دانست.
بهترین میزان رطوبت، بین 5.5 تا 8 درصد از وزن گز می باشد. این میزان آب، در هنگام تولید گز از آن آزاد میشود. اگر رطوبت گز، کمتر از میزان لازم باشد، سبب سفت شدن گز خواهد شد. زیاد بودن رطوبت گز نیز باعث نرمی بیش از اندازه و افت کیفیت گز میشود. میزان رطوبت گز، از جمله موارد بسیار مهمی است که در هنگام تولید گز اصفهان، به آن توجه ویژه ای می شود.
یکی از مواد تشکیل دهنده ی گز، سفیده تخم مرغ است. سفیده تخم مرغ، به صورت پودر درآمده و در تولید گز، از آن استفاده می شود. این پودر، حتما باید با موادی همچون گلاب و آب، ترکیب و در همزن های بزرگ صنعتی، با یکدیگر مخلوط شوند. در صورتی که هنگام ترکیب پودر سفیده تخم مرغ با سایر مواد، از آب و گلاب استفاده نگردد، بو و طعم نامطبوعی در گز ایجاد خواهد شد و باعث پایین آمدن کیفیت گز خواهد شد. تازگی و کیفیت سفیده تخم مرغ از دیگر نکات مهم خرید گز اصفهان است.
قبل از اضافه کردن شکر به ترکیبات گز، طی فرایندی که به آن اخته کردن گفته میشود، از تبلور و کریستاله شدن شکر جلوگیری به عمل می آورند. در این فرایند، با اضافه کردن اسید خوراکی به ترکیب آب و شکر، PH آن را پایین آورده و مانع از این کار میشوند. اگر از کریستالی شدن شکر جلوگیری به عمل نیاید، گز رطوبت خود را از دست خواهد داد و محصول نهایی سفت و بدون کیفیت خواهد شد.
هوازدگی گز، در اثر رطوبت بیش از حد در محیط به وجود خواهد آمد و از نکات مهم خرید گز اصفهان است. در صورتی که گز هوازده شود، محصولی بد طعم و بی کیفیت به دست خواهد آمد. برای جلوگیری از این موضوع، بهتر است گز در محیطی خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری شود. به همین دلیل، کنترل میزان رطوبت گز، نقش مهم و تاثیر گذاری در کیفیت آن خواهد داشت.
یکی دیگر از راههای افزایش کیفیت و طعم گز، سنگ کش کردن گز است. در این روش با تنظیم میزان چگالی گز، هوادهی گز به طور دقیق انجام میگیرد. اگر هوادهی گز انجام نشود، هنگام خوردن و مصرف آن، گز به راحتی در دهان حل نشده و زمان زیادی برای این مورد نیاز دارد. سنگ کش کردن از نکات مهم خرید گز اصفهان است.
کیفیت ظاهری بسته های گز به عوامل زیادی وابسته است.
در زمانهای گذشته، از حرارت مستقیم برای پخت گز استفاده می کردند. این کار باعث از بین رفتن کیفیت گز و تیره شدن رنگ آن می شد. امروزه، با انتخاب ظروف مناسب و با کیفیت و به کارگیری روش های مناسب و جدید و استفاده از بخار آب، هنگام پخت گز، کیفیت و طعم و مزه ی گز بهتر از گذشته شده است.
اولین و مهمترین نکته در تولید مواد غذایی و خوراکی از جمله گز، رعایت کامل بهداشت است.
موارد ذکر شده، از مهمترین کارهایی است که شرکت های تولید کننده ی گز، باید کاملا رعایت کنند.
شرکت گز اصفهان، با بکارگیری روش های جدید تولید و رعایت کامل موازین بهداشتی، توانسته است محصولاتی سالم و مطابق با استاندارد، تولید کرده و رضایت خاطر مصرف کنندگان را فراهم نماید.